Alegerea colocarii in raport cu inchirierea serverelor dedicate

In cazul multor produse si servicii, avem posibilitatea de a alege intre a detine si a inchiria. Din anumite motive, nu este adevarat pentru agrafe de birou sau lenjeria de corp; dar se aplica pentru case, masini si alte obiecte mari. Serverele nu fac exceptie. Deoarece hostingul poate fi costisitor, exista o gama larga de posibilitati pentru proprietarii de site-uri. Aceste posibilitati variaza de la puterea si calitatea echipamentului la relatiile financiare cu echipamentul.
Cele doua optiuni pentru servere sunt serviciul de colocare sau leasingul unuia de la o companie de hosting. Cele doua optiuni sunt mai mult asemanatoare decat diferite. In ambele cazuri, aveti propriul server dedicat. In ambele cazuri, puteti profita de expertiza centrului de date al personalului care gazduieste si parametrii fizici (controlul climei, planuri de redresare in caz de catastrofe, etc.).
Serverele dedicate ofera cel mai inalt nivel de protectie si control pentru persoanele cu mai mult continut complex si niveluri mai ridicate de trafic. De multe ori persoanele cu shared hosting vor trece la server dedicat pe masura ce site-ul lor devine mai de succes. Alternativ, companiile incep cu server dedicat, astfel incat site-ul lor este optimizat pentru scalabilitate de la inceput. Retineti ca atat colocarea cat si leasingul unui server dedicat implica propriul server dedicat.
Cu colocarea si cu gazduirea dedicata, veti fi singurul care puteti ajunge pe server, ne informeaza cei de la www.srv.ro. Veti fi, de asemenea, singurulul care veti avea acces la CPU, RAM, si depozitare. Ambele aceste optiuni sunt paralele in a detine accesul la PC-ul dumneavoastra.
Cand colocati, cumparati serverul si alegeti componentele sale “de la zero”, la orice grad de performanta doriti: puteti sa-l aveti in mod standard echipat sau personalizat. Ideea de baza este ca nu aveti nevoie sa stocati pe server. Mai degraba, acesta este stocat la un centru de date. Unele companii sunt strict centre de date care ofera colocare; altele sunt servicii care furnizeaza in plus colocare.
Aceasta optiune este cea mai buna, daca stiti ca doriti sa cumparati un server, dar doriti ca o terta parte sa se ocupe de siguranta sa fizica. Nu veti inchiria un server, ci veti inchiria spatiu de la o companie de hosting sau centru de date. Cu aceasta inchiriere, veti obtine tehnologie, parametrii de securitate, generatoare de curent de rezerva, racire, etc.
Cu gazduire dedicata, nu aveti nevoie sa cumparati sau sa construiti propriul server, astfel incat investitia in avans este mult mai mica. Evident, este necesara mai putina experienta, pentru ca un furnizor de gazduire de calitate va va indica echipament puternic si de incredere. Pur si simplu dati catre gazda toate nevoile care le aveti de la un server, si acestia va vor ajuta sa-l construiti. Apoi puteti pastra serverul la locatia lor sau la un centru de date al unei terte parti.
Inchirierea unui server dedicat este cea mai buna optiune pentru oricine care stie ca este gata pentru propriul server, dar nu este inca pregatita sa faca pasul de investitii pentru achizitionarea unuia. Colocarea, in esenta, necesita un grad mai ridicat de incredere financiara si rafinament tehnic care nu se potriveste tuturor clientilor sau situatiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *