De ce are lumea nevoie de experti SEO?

Avantul puternic al tehnologiei si goana dupa informatii din ultimii ani a facut loc unor noi meserii, care mai de care mai interesante si mai captivante. Una dintre aceste meserii este cea de expert SEO, o meserie pe cat de frumoasa, pe atat de necunoscuta publicului larg.

Cei de la joburiladomiciliu.com ne explica ce este un expert SEO

In primul rand, pentru a intelege ce este un expert SEO, trebuie sa intelegi ce este SEO. Fiind un acronim de la Search Engine Optimization, SEO reprezinta optimizarea unui site web, pentru a aparea cat mai sus in cautarile Google sau in cautarile altor motoare de cautare. Dat fiind faptul ca Google detine aproape un monopol in ceea ce priveste cautarea online, putem sa spunem fara prea multe retineri ca SEO este dedicat gigantului american.
In conditiile date, un expert SEO reprezinta o persoana care poate sa optimizeze un site in asa fel incat sa urce in cautarile Google cu usurinta.
Daca ai un site de termopane iar concurenta ta este foarte mare, una dintre sansele pe care le ai sa fii gasit cu usurinta de potentialii clienti, este sa apelezi la un expert SEO.

Ce face un astfel de expert?

Meseria de expert seo este o meserie pe cat de frumoasa, pe atat de complexa. Pentru a se putea bucura de succes, un om care se ocupa de optimizarea pentru motoarele de cautare trebuie sa tina cont de foarte multi factori.
Cel mai important factor dintre toti, este reprezentat de regulile Google. Pentru a reusi sa cresti un site si sa il mentii sus pe termen cat mai lung, toate regulile motorului de cautare trebuie sa fie respectate in totalitate. In caz contrar, in momentul in care exista un update, site-urile ce nu au respectat regulile impuse pot sa fie penalizate.
Daca toate regulile impuse de Google sunt respectate, un expert SEO trebuie sa asigure atat o optimizare on site cat si o optimizare offsite, deosebit de bune.
Optimizarea onsite reprezinta aranjarea site-ului in asa fel incat sa fie vazut cat mai bine de roboteii motoarelor de cautare, in timp ce optimizarea offsite este o adevarata jungla. Elementul principal al unei optimizari offsite este linkul, insa multe alte criterii pot decize cat de bine este pozitionat un anumit site.

Ce reprezinta linkul?

Linkul este o legatura web, prin care un site trimite o recomandare catre un alt site. Pentru a realiza o optimizare de cea mai buna calitate, un expert SEO trebuie sa obtina cat mai ulte linkuri de pe alte site-uri, catre site-ul pe care il promoveaza. Desi nu pare atat de greu, acest lucru poate sa fie destul de costisitor iar atentia trebuie sa fie extrem de mare, deoarece nu toate linkurile sunt bune, unele putand sa faca mai mult rau decat bine.
Asadar, lumea are nevoie de experti SEO pentru ordine in mediul online si pentru o pozitionare cat mai buna a site-urilor de interes pe prima pagina, iar cei care au cel mai mult nevoie de astfel de experti, sunt cei cu afaceri proprii, care isi doresc sa ajunga pe buzele tuturor si sa vanda cat mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *